Видеодиагностика на канали

Какво разбираме под видеодиагностика?

Видеодиагностика на канали е модерна и съвременна услуга, която може да ви помогне да установите проблема  на канализационната ви инсталация. Тя открива течове, пукнатини, запушвания.videodiagnostika-kanali

В какви случаи се извършва видеодиагностика?

  • Видеодиагностика преди почистване

Предварителната видеодиагностика на канализационни тръби и други системи дава възможност да се определи степента и естеството на тяхното замърсяване, да се избере технологията на работа. С помощта на телеинспекция, възложените задачи се решават по-бързо и ефективно.

  • Видеодиагностика след приключване на работата по почистване

По време на видеодиагностиката, специалистите проверяват вътрешната повърхност на тръбопровода за качеството на почистването му.

Видеодиагностиката на канализацията е необходима в следните случаи:

  • в случай на извънредна ситуация в системата;
  • за бързо намиране на запушвания в тръбите и определяне на причините за тях;
  • за търсене на дефекти на тръбите;
  • за ремонт на канализационната система;
  • при въвеждане в експлоатация на нова канализационна система;
  • за контрол на качеството на завършените ремонти.

videodiagnostika na kanali

Кога се прилага методът Видеодиагностика на канали ?

Методът за извършване на видеодиагностика  на канали може да бъде приложен в хоризонтални и във вертикални канали и при различни отклонения. Камерите, упоменати по-долу, позволяват извършване на работа на доста големи разстояния и дълбочини по канализационната инсталация.

  • Камера с жило;
  • Робот камера.

В онези случаи, в които е налична повреда, а точното ѝ местонахождение не е откриваемо, видеодиагностиката  дава необходимата информация на специалистите.

Обади се още сега на: 0878 777 807!

Често задавани въпроси

Защо е препоръчителна видео диагностиката?

Водопроводчиците, използващи камера, могат да видят всичко, което се случва във вашите тръби. Повечето пъти течовете идват от запушвания в тръбите. Използвайки камерата, той може да вижда всичко, което се намира вътре. Независимо дали става въпрос за отломки, мазнини или корени, които растат в тръбите, те могат да бъдат идентифицирани и локализирани.

До каква дълбочина може да стигне камерата при видео диагностиката на канализация?

Разполагаме с модерно съоръжение- нашата роботизирана камера за диагностика на тръбопроводи, с възможност за наблюдение на канали с диаметър от 100 – 2000 мм с кабел с дължина над 200 метра. Камерата е снабдена със софтуер за видеодиагностика последен модел.

Има ли значение колко е дебела тръбата при видео диагностиката?

Камерата е подходяща за работа при тръби от Фи 50 до Фи 300. Разполагаме и с мини камера, т.нар. ендоскоп 16мм.

Как се спестяват пари при видео диагностика на канализацията?

Правилното решение за отстраняване на аварията се взима от първия път, няма излишни изкопи и къртене, няма мръсотия и безпорядък в дома ви след установяване на проблема.