Видеодиагностика на канали

Какво разбираме под видеодиагностика?

Видеодиагностика на канали е модерна и съвременна услуга, която може да ви помогне да установите проблема  на канализационната ви инсталация. Тя открива течове, пукнатини, запушвания.videodiagnostika-kanali

В какви случаи се извършва видеодиагностика?

  • Видеодиагностика преди почистване

Предварителната видеодиагностика на канализационни тръби и други системи дава възможност да се определи степента и естеството на тяхното замърсяване, да се избере технологията на работа. С помощта на телеинспекция, възложените задачи се решават по-бързо и ефективно.

  • Видеодиагностика след приключване на работата по почистване

По време на видеодиагностиката, специалистите проверяват вътрешната повърхност на тръбопровода за качеството на почистването му.

Видеодиагностиката на канализацията е необходима в следните случаи:

  • в случай на извънредна ситуация в системата;
  • за бързо намиране на запушвания в тръбите и определяне на причините за тях;
  • за търсене на дефекти на тръбите;
  • за ремонт на канализационната система;
  • при въвеждане в експлоатация на нова канализационна система;
  • за контрол на качеството на завършените ремонти.

videodiagnostika na kanali

Кога се прилага методът Видеодиагностика на канали ?

Методът за извършване на видеодиагностика  на канали може да бъде приложен в хоризонтални и във вертикални канали и при различни отклонения. Камерите, упоменати по-долу, позволяват извършване на работа на доста големи разстояния и дълбочини по канализационната инсталация.

  • Камера с жило;
  • Робот камера.

В онези случаи, в които е налична повреда, а точното ѝ местонахождение не е откриваемо, видеодиагностиката  дава необходимата информация на специалистите.

Обади се още сега на: 0878 777 807!

Предимства на видеодиагностиката при проблеми с канализацията

Повечето собственици на жилища вероятно са изправени пред страха да копаят в дворовете си, за да открият запушване или счупване на тръби. При видео технологията за проверка на тръбите обаче това е проблем, който не трябва вече да ги притеснява . Почистването на терена основно се отнася до точка за достъп, която можете да използвате, за да отпушите запушената Ви водопроводна система.
В много случаи за вас е доста голямо предизвикателство да използвате невъоръжено око, за да намерите течове във водопроводните системи. Това е мястото, където почистванията за източване на видео са полезни. В тази статия ще научите за предимствата, които ще получите, ако решите да приложите видео диагностика за канали.

Намалени щети върху ландшафта

С видеодиагностиката не е нужно действително да изкопавате двора си, докато се борите да намерите мястото, където има повреда на канализационната линия. Технологията ви позволява да можете ефективно да локализирате проблемите с най-малко въздействие върху ландшафта. Вярно е, че водопроводчикът ще бъде принуден да изкопае определена площ от двора, за да извърши известно поправяне. Щетите обаче са минимални в сравнение със ситуация, в която не знаете къде е проблемът. Това ви позволява да се възползвате от фиксирането на вашата тръба, като същевременно поддържате околната среда.

Бързо откриване на точното местоположение на проблема

Без използването на видео технология, диагностичните стъпки ще включват произволно копаене в опит да се установи къде може да е проблемът в тръбата. Преди да бъде измислена технологията търсене чрез видео, се правеше копаене на сляпо. Опитен водопроводчик обаче може бързо да използва камера и да ви каже точната зона, където тръбата е била блокирана или счупена. Използваната камера е проектирана специално за използване в канализационни линии или в канализацията.

Спестява както на пари, така и на време

Съществуват някои високотехнологични решения за проблеми с водопроводната система, които са доста скъпи. Това е точно обратното с канализационната видео диагностика. Използваното време е много по-малко, както и необходимият труд е минимален. Това кара собственика на дома да харчи по-малко пари за поддръжка и поправка. Времето е пари.

Помага при проверката на новосъздадени водопроводни системи

След като бъде въведена нова канализационна система, тя не може да бъде пусната в експлоатация, ако не е почистена. Тръбите и всичко останало, свързано към системата, трябва да бъдат инспектирани. Използването на канализационна камера за извършване на проверката е по-ефективно и ефективно. Той потвърждава, че всичко е наред и отговаря на необходимите стандарти.

Може да се използва за идентифициране на скрити тръби

В редица случаи водопроводната система ще има тръби, разпръснати на различни места. Да намериш всички тези тръби с невъоръжени очи е почти невъзможно. Но с видео диагностиката за канализация, процесите на търсене на подземните тръби или тези, които се намират дълбоко в стените, се превръщат във възможно начинание. Това всъщност се прави, без да е необходимо да изкопавате стени и да унищожавате пейзажа.

Помага при установяването на вида тръби, които изграждат системата

Всеки квалифициран водопроводчик знае, че видът на тръбата трябва да бъде известен преди започване на диагностичните стъпки и последващите ремонти дейсности. За собствениците на жилища тази информация също е от решаващо значение за тях, тъй като помага при вземането на решение за тръбите, които трябва да закупят.

Често задавани въпроси

Защо е препоръчителна видео диагностиката?

Водопроводчиците, използващи камера, могат да видят всичко, което се случва във вашите тръби. Повечето пъти течовете идват от запушвания в тръбите. Използвайки камерата, той може да вижда всичко, което се намира вътре. Независимо дали става въпрос за отломки, мазнини или корени, които растат в тръбите, те могат да бъдат идентифицирани и локализирани.

До каква дълбочина може да стигне камерата при видео диагностиката на канализация?

Разполагаме с модерно съоръжение- нашата роботизирана камера за диагностика на тръбопроводи, с възможност за наблюдение на канали с диаметър от 100 – 2000 мм с кабел с дължина над 200 метра. Камерата е снабдена със софтуер за видеодиагностика последен модел.

Има ли значение колко е дебела тръбата при видео диагностиката?

Камерата е подходяща за работа при тръби от Фи 50 до Фи 300. Разполагаме и с мини камера, т.нар. ендоскоп 16мм.

Как се спестяват пари при видео диагностика на канализацията?

Правилното решение за отстраняване на аварията се взима от първия път, няма излишни изкопи и къртене, няма мръсотия и безпорядък в дома ви след установяване на проблема.

Оценете ни!
[Общо: 10 Оценка: 4.8]