запушване на канал

Причини за запушване на канал

Преди да премахнете запушванията в канализационната система, трябва да установите причината за тяхното възникване. Освен това има места, където те се образуват най-често, например в мивката или на мястото, където канализационната тръба от банята и кухнята отива в общ щранг. И като се има предвид способността на чугунените тръби да затворят вътрешния диаметър, вероятността от запушване на това място е много висока. Често сифонът в мивката се замърсява поради източването на остатъци от храна в нея. Друг често срещан проблем е наличието на грес по вътрешните стени на тръбопровода. Разберете как да отпушите канала бързо и лесно.

Причината за запушването на щранг или други комуникационни проводници може да зависи от използваните тръби, те са два вида:

В първия случай чугунът има тенденция да събира плака и ръжда вътре в тръбата. Стените стават неравни поради корозия, която насърчава събирането на отпадъци. Често, когато ги демонтирате с диаметър 110 mm, пропускливостта беше толкова малка, колкото малкия пръст (2-3 cm).

Пластмасовите тръбопроводи са склонни към запушване. В повечето случаи е необходимо канализацията да се почисти от мазнина в резултат на неправилно монтиране на трасето (неспазване на ъгъла на наклона). Появява се плака, която постепенно запълва целия вътрешен диаметър на тръбата.

Видове запушване на канал, които най-често се случват в каналите и как да се справим

Може да се каже, че съществуват три разновидности на запушване на канал:

-Оперативни. По време на употреба запушването се образува в канализационната тръба и в резултат се отлага върху стените на различни образувания. Те постепенно намаляват диаметъра на тръбата. За възстановяване е необходимо задълбочено и обстойно промиване.

-Механични. Проблемът се появява, когато голям обект, парцали и други подобни попадне в тръбопровода. За да го премахнете, трябва напълно да премахнете елемента.

-Технически. Появява се поради повреда на тръбопровода. Обяснено от наличието на брояч, недостатъчен наклон или голям брой завои. Този тип запушване зависи от неспазване на технологията за монтаж.