видеодиагностика

Видеодиагностика на канали е модерна услуга

Видеодиагностика е изключително необходима услуга за определянето на реалното състояние на тръбопровода, когато трябва да се прецени дали той се нуждае от отпушване на канали или ВиК ремонт. Възможно е по вътрешните му стени да са се образували налепи и отлагания, които следва да бъдат своевременно отстранени. Това няма как да бъде забелязано отвън. Благодарение на този съвременен метод – видеодиагностика, може да се извърши абсолютно прецизна проверка и да се отстранят евентуални замърсявания, да се диагностицират размествания на канали или спуквания, както и да се установи дали в канала няма попаднали някои по-големи предмети, причиняващи запушвания и налагащи последващо отводняване.

Водопроводът е изминал дълъг път през последните няколко десетилетия, особено що се отнася до иновации чрез видеодиагностика.

Изглежда, че това е прост процес – вмъкване на малка камера в канализацията, за да се потърси повреда – но имаше време не толкова отдавна, когато технологията не беше толкова развита. Сега, благодарение на тези малки и универсални камери, професионалистите могат да свършат по-ефективна работа с всяка проверка и почистване на канализационната линия, която извършват.

Камерата за проверка на канализационната линия прилича на дълга роботизирана „змия“

Малка камера в края на „змията“ позволява на водопроводчиците да виждат в реално време какво се случва във вашите тръби. А извитите, огънати качества на самата технология позволяват на камерата да си проправи път през извивките и контурите на всеки тип тръба или дренаж. Гъвкавият прът, който държи камерата, се вкарва в нарушаващия канал или тръба. А видеокамерата с висока разделителна способност на върха излъчва всичко на малък екран, който водопроводчикът използва по време на проверката. Ярки LED светлини са прикрепени към пръта, позволявайки на камерата да вижда дори и на най-тъмните места, записвайки целият процес.

Какъв проблем може да бъде установен?

  • Механични повреди по тръбите – нарушаване на тяхната цялост
  • Повреди причинени от корените на дърветата
  • Корозия на метални тръби
  • Запушване
  • Протичащи връзки и разединени тръби

Имате нужда от помощ?

Независимо дали става дума за сериозно запушен канал или се нуждаете от помощ по ВиК въпроси, свързани с Вашата система, екипът ни е тук за да помогне. Свържете се с нас на телефон 0878 777 807 за повече ВиК услуги.