Как да почистите сифон

Как да почистите сифон в мивка и вана

Замърсеният сифон е често срещана причина водата да не се оттича от мивката или ваната.

В процеса на използване на мивка или вана, всичко, което измиваме ръцете и тялото си, попада в сифона. Сапунените отлагания и косата са основните причини за запушване. Естествено, с течение на времето сифонът се запушва и водата спира да излиза от мивката. Затова е важно е да знате как да почистите сифон в мивка.

Сифонът в мивката и ваната има две функции. Първо, това е водно уплътнение, което предотвратява навлизането на миризми от канализацията в апартамента. На второ място, това е предпазител за канализационната система, който я предпазва от проникване на чужди предмети. Следователно, ако сте пуснали малко, но ценно нещо в мивката, например обеца, тогава е много вероятно то да не изчезне, а да се настани в сифон. И за да го получите, просто трябва да почистите сифона.

Сифонът се състои от три части: входа от мивката, сифона и изхода. За да премахнете сифона и да го почистите, първо трябва да развиете горната гайка, която закрепва сифона към мивката, и да разкачите сифона от мивката.

Трябва да се помни, че сифонът е воден печат и следователно в него има вода. Естествено, не е желателно водата да попада върху мебелите. Следователно следващото нещо, което трябва да направите, е да се опитате да източите водата от него в изходящата тръба, тъй като тя е гъвкава и ви позволява да направите това. Тогава сифонът може да бъде напълно откачен и отстранен.

След това източваме останалата вода в канализационната система, развиваме дъното на сифона и отстраняваме натрупаните отлагания от него. Замърсяванията, извлечени от сифона, не трябва да се изпускат в канализацията, за да не я запушат, а трябва да се изхвърлят като другите битови отпадъци.

След това трябва добре да изплакнете всички части на сифона под течаща гореща вода, като по този начин отстраните остатъците от сапунени отлагания.

Професионално отпушване на канали