корозия на тръби

Едно от най-пренебрегваните и често забравяни задължения за поддръжка на дома

Всъщност никога не мислим за водопроводната система в дома си, докато нещо не се обърка с нея. Може би един ден сте си мили чинии и сте открили нещо странно във водата – индикация за корозия на тръбите.

Ето шест признака, че тръбите на дома ви са с корозия или започват да корозират:

  1. Обезцветяване – Един от издайническите признаци на корозия на тръбите е обезцветяването на водата. Ако водата има кафяв или червен оттенък, това е знак, че тръбите са ръждясали или корозирали.
  2. Миризма – Може би водата излъчва неприятна или неприятна миризма. Това е още един знак, че тръбите в дома са корозирали.
  3. Вкус – признак на ръждясали или корозирали тръби е, че водата има странен метален вкус. Когато тръбите ръждясат или корозират, водата ще поеме твърде много минерали, което причинява неприятния вкус.
  4. Чести запушвания – Може би водата не показва обезцветяване, излъчва неприятна миризма или странен вкус.Друг признак, че тръбите започват да корозират или ръждясва, е че имате чести запушвания. Когато една тръба корозира, отпадъците започват да се натрупват в тръбите, което може да е причината, поради която често изпитвате запушване.
  5. Течове – Тръбите, които често са запушени, ще доведат до допълнителни повреди на водопроводната система. Това означава течове и/или спукване на тръби, което го прави още един знак, че тръбите са корозирали.
  6. Ниско налягане на водата – признак, че тръбите са корозирали или ръждясали, е лошото водно налягане.

Точно като запушванията, тъй като отломките от корозиращите тръби започват да се натрупват, потокът от вода ще бъде затруднен. Така че, дори когато завъртите крана до максималната си точка, налягането на водата пак ще бъде ниско или лошо.

Имате нужда от помощ?

Независимо дали става дума за сериозно запушен канал или се нуждаете от помощ по ВиК въпроси, свързани с Вашата система, екипът ни е тук за да помогне. Не отлагайте при проблем със запушен канал, шахта, сифон, мивка, тоалетна чиния или корозия на тръбите. Това само може да влоши нещата!

Доверете се на нашия опит. Работата ни се отличава с бързина, качество и коректно отношение.

Свържете се с нас на телефон 0878 777 807 за повече ВиК услуги.