Методи за почистване на канала

Още полезни методи за почистване на канала на мивката у дома

Метод 1. Методи за почистване на канала. Как да почистите канала на кухненската Ви мивка от мазнини с помощта на сода за хляб и сол.

1.Разтворете половин чаша сол и 1 чаша сода в чаша вода и изсипете получената смес в канализацията, изчакайте 5-10 минути. Технологията е същата, както и при гореописания метод 2- (Как да почистим канала на мивката от запушване с помощта на бутало).

  1. Използвайте бутало (или парцал).
  2. Промийте тръбите със силна струя гореща вода.

 

Метод 2. Премахване на запушването с оцет и сода.

Това е друг популярен начин за почистване на каналите в кухнята у дома. Използва се оцет (9%) и сода. Образуващата се пяна от протичащата химическа реакция на тези два компонента трябва да разгради и елиминира запушването.

Най-често запушването в кухненската мивка се случва поради натрупването на мазнини, които полепват в тръбите. В този случай обикновената сол и сода могат да решат проблема.

  1. Изсипете 150 грама сода в отвора на канала и същото количество 9% оцет отгоре.
  2. Затворете отвора със запушалка, за да предотвратите изтичането на пяна. Изчакайте няколко минути, след това пуснете горещата вода с пълна сила – това ще помогне да прокарате тапата от замърсяването.

 

Метод 3. Премахване на запушването с Alka-Seltzer ефервесцентни /разтворими/ таблетки

Ако у дома нямате сода, но пък в аптечката Ви се намират таблетки Alka-Seltzer, с тях също може да почистите средно запушен сифон на Вашата кухненска мивка. Между другото, този продукт може да Ви донесе още един бонус – неприятната миризма от мивката ще изчезне.

  1. Поставете няколко таблетки Alka-Seltzer в отвора на канала и след това изсипете 1 чаша 9% оцет. 2. След 2 минути пуснете горещата вода от крана с пълна сила, за да изтласкате мръсотията навън.

 

Метод 4. Как да почистите запушване в тръби с прахосмукачка

Имате ли прахосмукачка с функция издухване? Чудесно. Точно нея можете да използвате.

Завийте отвора на тръбата на прахосмукачката с кърпа, така че тя да приляга плътно в отвора за източване. Силната въздушна струя от прахосмукачката ще прокара запушването.