Отпушване на каналите

Ако се окаже факт, че канализационната система е запушена, първо трябва да определите предвиденото място. Ако е частна къща, ние условно можем да разделим цялата система на две зони: къща и улица.

В къщата, когато имаме запушване на канали, трябва да обърнете внимание на следните места:

  • В сифонa под мивката в кухнята и в банята.
  • В гофрирана тръба под мивката.
  • На изхода на щранга към улицата.
  • При свързване на тръби с по-малък диаметър.
  • На улицата, при необходимост от отпушване на канали, съответно следва да се обърне внимание на следните места:

– На изхода на тръбата в септичната яма.

– На участъка между кладенците.

За да определите точното местоположение на запушената система, трябва да проверите за оттичане на водата в различни точки. Това със сигурност ще Ви помагне да разберете къде е се е случило запушването. Съгласно този принцип се определят и други възможни места за запушване.

-Kанатни.

-Лента.

-Пролетно натоварено.

-Пружина, натоварена с пръчка.

Кабел. Канализационният кабел със стандартен размер е с диаметър 6 mm. Произведено от поцинкована стомана. Той е здрав, издръжлив, еластичен, гъвкав. Краят на кабела е специално нагънат, за да не се развие. Прилича на четка, върху нея можете да навиете мръсотия по косата. Най-добре е да ги почиствате у дома, когато дължината му е до пет метра.

Лента. Плосък кабел за почистване на канализационни тръби. Ширината на колана е до 40 мм. Поради такава специфична форма им е трудно да преминат през голям брой завои (поради способността да се огъват само в една равнина).

Видове почистване (отпушване на каналите) у дома

Има много начини за отпушване на каналите:

-Механични.

Механично се извършва с кабел за пробиване и почистване на канализацията.

-Електромеханичен.

-Химически.

-Хидродинамичен.

-Термична.

-Налягане.

Обмислете всички характеристики на тези методи за почистване на канализационната система при отстраняване на запушвания. Използвайте необходимите за да извършите ефективно отпушване на каналите в дома Ви.