Отпушване на канали

Отпушване на канали? Правилните начини в правилното време.

Всеки се е срещал лице в лице с неловкия момент, в който видите, че водата в банята или кухнята просто не се оттича..Фактор за запушването на каналите оказват натрупаните налепи по вътрешността на тръбите, които попадат при къпане, миене на чинии и всякакви отпадъци в канализацията.

Оттук следва въпросът: Как да процедирам при отпушване на канали?

Първият ефикасен метод е:

 • Отпушване с кипяща вода и сода:
  Може да ви се струва просто, но почти винаги дава положителен резултат при правилно използване.
  Какво е нужно да направим?

Подсказка 1:
Най-доброто решение за борба с бавно източване на кухненската мивка е врящата вода. Ако изсипете 1-2 литра вряла вода надолу по отводнителната система на бавно оцеждаща се мивка, може да се избавите от запушване.

Подсказка 2:
Смесете половин чаша готварска сол с половин чаша сода за хляб и ги изсипете в блокирания канал. Оставете така за десетина-двайсет минути и след това полейте с вряла вода. Солта, содата и водата ще образуват химична реакция, която ще разтвори отпадъците.

Информативно:

Содата образува в тръбите на канализацията алкална среда, което улеснява отделянето на отпадъците, които водата ще отмие. Още една полза от изсипването на сода в тръбите  е дезинфекцирането им.

 • Отпушване с препарат за миене на съдове. Работи безотказно.
  Какво е нужно да направим?

Подсказка 1:
Ако тоалетната ви е задръстена, излейте една четвърт чаша с препарат в нея. След това сварете малко вода. Сапунената вода ще помогне за разграждането на всички остатъци.

Подсказка 2:
След това излейте горещата вода и се пригответе да използвате отпушвалка.

 • Отпушване с оцет и сода за хляб
  Какво е нужно да направим?

Тук отново главна роля има содата. Сместа предизвиква химична реакция, създава  пяна, която ще изригне в канала. Покриването на сифона трябва да продължи колкото е възможно повече, така че пяната вътре в тръбата да се „отприщи” и силата и да послужи за отпушване на канали.

Подсказка:
Възможно е да се получат пръски, за това можете да покриете канала с парцалче.

Ако упоменатите методи не се получават… и ИМАТЕ проблем!
Бързо професионално решение на телефон: 0878 777 807

За други ВИК УСЛУГИ.. прочетете ТУК.

Често задавани въпроси

Трябва ли да се почистват канализациите?

Като добра превантивна мярка трябва да почиствате канализационните си тръби на всеки 18-22 месеца. Ако имате проблеми по-често от това, може да се наложи да се обадите на водопроводчик и да планирате видео диагностика на вашите тръби.

Кока-кола наистина ли отпушва канализацията?

Изсипете 2-литрова бутилка Кока кола или Пепси в запушения канал. Колата всъщност е доста разяждащ и ефективен при изчистването на натрупванията в канализацията, но е далеч по-мек от комерсиалните почистващи препарати.

Какво всъщност прави специалистът по отпушване за канализация?

Той използва вода под високо налягане за разбиване на запушването. Така се почистват стените на тръбите и се изхвърлят отпадъците по канализационната система до вакуумния маркуч. Това безопасно и ефективно премахва отломките или запушването от канализационната линия.

Може ли да извикаме специалист по отпушване на канали в почивен ден?

Да, работим в събота до обяд. Почивният ни ден е неделя.

Какво означава, когато чуя бълбукащи звуци от канализацията?

Ако чуете бълбукане в канализацията, това означава, че имате или частично запушен дренаж, или канализацията скоро ще се запуши.