почистване на канала на кухненската мивка

Почистване на канала на кухненската мивка

 

Когато народните методи за почистване на канала на кухненската мивка не помагат. И проблемът с почистването на канала в кухнята не е решен.

Ако първата помощ с домашни средства не е помогнала, това означава, че запушването в мивката е старо, голямо и е станало плътно.

Как да изчистите запушването в тръбата, ако народните рецепти не са помогнали?

канала на запушена кухненска мивка

Не бързайте да викате специалист водопроводчик и да разглобявате сифона, опитайте да използвате специални химикали. Гледайте да са по-щадящи, да не са силно разяждащи.

Препарат за почистване на тръби се избира в зависимост от материала на водопровода и вида на предполагаемото замърсяване.

Или пък използвайте ВиК кабел.

Метод 7. Как да почистите тръбата от запушване с помощта на водопроводен кабел (и с какво да го замените в домашни условия)

Ако мивката в кухнята е запушена лошо, тогава можете да използвате специален водопровод. Това метално устройство прилича на четка с дълга гъвкава дръжка (продава се в магазини за битова техника).

Почистването с тел на водопроводни тръби е най-добро за метални конструкции –  с нея можете да премахнете дори ръждата. Но за отпушване на канала и почистване на пластмасови тръби методът не е подходящ, тъй като съществува риск от повреда на тръбата от прекомерен механичен натиск.

  1. Кабелът се поставя в тръбата и спускайки го, навивате. Тук можете да насочите движението, както от себе си, избутвайки запушването в канализационната тръба, така и към себе си, като издърпвате тапата от запушване.

2.Когато почиствате с кабел, периодично е необходимо да подавате вода към отвора на мивката, така че потокът вода да изхвърля отделената мръсотия.

3.Пуснете гореща вода за няколко минути, за да се оттекат остатъците от запушванията в канала.

Допълнителен съвет:

Ако у дома нямате водопроводен кабел, тогава на помощ ще дойде обикновена метална закачалка, от която можете да направите мини-кабел. Нарежете го с клещи, така че получената тел да има малка кука в края.