Почистване на септични ями

Почистване на септични ями.Какво е необходимо да знаем?

Какво разбираме под септични ями?

Те са резервоари, които могат да бъдат свързани към водопроводната система на дома ни. Ако имате  септична яма, не забравяйте да поддържате почистването на резервоара, като го изпомпвате редовно.

Тук синтезираме всичко, което трябва да знаете за поддържането на чист резервоар на септични ями.

Защо трябва да почиствам септична яма?

Когато пускате сифона у дома, използвате вода, за да вземете душ или пуснете пералнята,..Използваната вода и отпадъците се транспортират до вашия септичен резервоар. Именно той  е проектиран така, че течността да може да се отвежда от резервоара.Но отпадъците потъват на дъното на резервоара и остават.

Тъй като отпадъците започват да се разпадат, те се превръщат в слуз или подобен на утайка материал. Изпомпването на резервоара премахва този утайков материал, предотвратявайки пълното зареждане на резервоара ви, така че той не може да функционира или прелива във вашия двор.

Мога ли сам да се справя с почистване на септична яма?

Технически можете самостоятелно да пристъпите към почистването й. Професионалистите обаче не препоръчват да го правите. Почистването на септична яма е труден и бавен процес. Ако е направено неправилно, можете да повредите резервоара си, да изхвърлите неправилно отпадъците или да не успеете да премахнете всички отпадъци от него.

Как да разбера кога резервоарът ми е за почистване?

Знаци, които трябва да ви подскажат:
  • Когато e необходимо резервоарът Ви да бъде  изпомпан, водата може да започне бавно да се оттича от дома ви.
  • Друг признак, че вашият септичен резервоар трябва да бъде изпомпан, са миризмите. Тези миризми можете да усетите в двора около резервоара, през тръбите във вашия дом и в близост до канализацията. Твърде неприятно е за отлагане. Погледнете услугите, предлагани от ВИК.
  • И накрая,но не на последно място: Резервоарът ви може да започне да прелива. Когато това се случи, ще видите локви или комбинация от вода и отпадъци във вашия двор около септичната яма.

Имате проблем? Свържете се незабавно с нашия екип от професионалисти за съдействие на тел: 0878 777 807.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *