Почистване на септични ями

Почистване на септични ями. Какво е необходимо да знаем?

Какво разбираме под септични ями?

Те са резервоари, които са свързани към канализационната система на дома ни. Ако имате септична яма, не забравяйте да поддържате почистването на резервоара, като го изпомпвате редовно.

Тук синтезираме всичко, което трябва да знаете за поддържането на чист резервоар на септични ями.

Защо трябва да почиствам септична яма?

Когато пускате сифона у дома, използвате вода, за да вземете душ или пуснете пералнята, използваната вода и отпадъците се транспортират до вашия септичен резервоар. Именно той  е проектиран така, че течността да може да се отвежда от резервоара.Но отпадъците потъват на дъното на резервоара и остават.

Тъй като отпадъците започват да се разпадат, те се превръщат в слуз или подобен на утайка материал. Изпомпването на резервоара премахва този утайков материал, предотвратявайки пълното зареждане на резервоара ви, така че той не може да функционира или прелива във вашия двор.

септични ями - прочистване

Мога ли сам да се справя с почистване на септична яма?

Технически можете самостоятелно да пристъпите към почистването й. Професионалистите обаче не препоръчват да го правите. Почистването на септична яма е труден и бавен процес. Ако е направено неправилно, можете да повредите резервоара си, да изхвърлите неправилно отпадъците или да не успеете да премахнете всички отпадъци от него.

Как да разбера кога резервоарът ми е за почистване?

Знаци, които трябва да ви подскажат:
 • Когато e необходимо резервоарът Ви да бъде  изпомпан, водата може да започне бавно да се оттича от дома ви.
 • Друг признак, че вашият септичен резервоар трябва да бъде изпомпан, са миризмите. Тези миризми можете да усетите в двора около резервоара, през тръбите във вашия дом и в близост до канализацията. Твърде неприятно е за отлагане. Погледнете услугите, предлагани от ВИК.
 • И накрая,но не на последно място: Резервоарът ви може да започне да прелива. Когато това се случи, ще видите локви или комбинация от вода и отпадъци във вашия двор около септичната яма.

Имате проблем? Свържете се незабавно с нашия екип от професионалисти за съдействие за почистване на септичаната яма на тел: 0878 777 807.

Какво е септична яма?

Септичните системи, наричани още септични ями, са метод за управление на отпадъчните води, предназначен за единични домове. Септичните системи не са свързани с обществени канализационни системи и вместо това функционират независимо. Типичната септична система има два основни компонента, септичната яма и дренажното поле. Когато отпадъчните води се вливат във вашите канализации, те продължават през вашите тръби и в септичната яма, където след това се отделят в твърд и течена  материял. Твърдите отпадъци потъват на дъното и остават в резервоара, докато не се отстранят чрез изпомпване, докато течността преминава в дренажното поле, където бавно се изпуска обратно в почвата.

отводняване на септична яма

Капацитетът на септична яма се изчислява въз основа на тази формула: C = 180Ч + 2000 литра. Това ще рече, че капацитетът е равен на 180 литра на човек на ден (за една година), плюс допълнителни 2000 литра. Важно е да знаете, че при изчисляване на капацитета на резервоарите производителите приемат броя на хората, които вероятно ще живеят в дом с такъв размер. Двама души, живеещи в къща с три спални, вероятно ще им се налага да изпомпват по-рядко, тъй като резервоарът е проектиран за използване от повече хора; докато шестчленно семейство в същата къща ще трябва да изпомпва резервоара си по-често.

Какво трябва да знаете за почистване на септични ями

Ако никога преди не сте живели в дом със септична яма, сигурно ще се почувствате неспокойни от новите задължения за поддръжка, които идват с него. Въпреки това ви уверяваме, че септичната поддръжка може да бъде лесна, поне когато имате надеждна септична компания, която да се погрижи за вас. Най-важната част от поддръжката на вашата система е да изпомпвате резервоара си периодично и в тази статия ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за изпомпването на септична яма.

 • Какво представлява изпомпването на септични ями? Ключовото нещо, което ние искаме да разберете за септичните ями, е, че не всичко, което се влива в него, се оттича обратно - течните отпадъчни води изтичат в отводнителното поле, където се филтрират и в крайна сметка се връщат към водната маса, но твърдите отпадъци потъват на дъното на резервоара. Въпреки че резервоарът ви съдържа бактерии за разграждане и уплътняване на твърдите отпадъци, той все още има ограничен обем и ще трябва периодично да се изпразва чрез изпомпване на септична яма.
 • Колко често се нуждая от изпомпване на септична яма? Другото важно нещо, което трябва да знаете за изпомпването на септична яма, е колко често трябва да го правите. В зависимост от дизайна на вашия резервоар, може да успеете да са достатъчни до три години между помпените услуги, но други резервоари ще трябва да се изпомпват всяка година. Ако не сте сигурни какъв тип резервоар имате, можете да се обадите на нашия екип, за да проверите вашата система и да ви бъде препоръчана най-подходящата периодичност за вашите нужди за почистване на септичната яма.
Нека септичната Ви система да се изпомпва редовно от професионалист. Правейки това, ще запазите здравата си септична система и ще я предпазите от скъпи бъдещи аварии.

Септичните ями не винаги са най-приятното нещо с което да се занимавате, но ако ги неглижирате твърде дълго, може да имате истински проблем. Понякога вашият септичен резервоар може просто да трябва да бъде изпомпан, а друг път трябва да бъде заменен.

3 знака, които ще ви подскажат дали се нуждаете от нова септична яма

 1. Непрекъснати проблеми с резервоара. Въпреки че това може да е очевидно, трябва да помислите за подмяна на резервоара ви, ако има повтарящ се проблем. Вашият резервоар може да е препълнен или съдържанието да не е разбито правилно. Ако това се случи, по-добре е просто да смените резервоара, отколкото да опитате да го поправите.
 2. Водни локви. Ако септична яма работи правилно, не трябва да има причина за стояща вода във вашия двор. Водата вероятно ще мирише лошо и ще бъде лесно да се улови от къде идва. Тези септични локви могат да бъдат проблем за здравето, така че ще трябва да извикате специалист възможно най-скоро, за да източите и замените септичната си яма.
 3. Връщане. Ако забележите, че вашите тръби са запушени и се източват бавно, добре е да действате по-скоро. Ако не го направите, той може да се стигне до момент, в който резервните отпадъчни води могат да проникнат във вашия дом. Ако това вече се е случило, определено е време да вземете нов резервоар.

Почистване на септични ями - важно

Съвети за поддръжка на септична система, които трябва да знаете

 • Не поставяйте мазнини, масла, гориво, хартиени кърпи, бои, утайка от кафе, черупки от яйца, презервативи или женски хигиенни продукти във вашата септична система.
 • Не поставяйте материали върху вашата септична система, които ще възпрепятстват навлизането на кислород в почвата точно над вашата система. Най-добрият материал е тревата. Не препоръчваме бетон, пластмаса или асфалт.
 • Почистващите препарати, влизащи във вашата септична система, могат да нанесат хаос на добрите бактерии вътре в нея. Опитайте се да не изливате почистващи препарати за подове, почистващи препарати за оттичане, полиране и восъци във вашата септична система.

Това са само някои съвети за поддръжка на септична система. Следвайки тези съвети, можете да помогнете за предотвратяване на скъпи ремонти по пътя.

Почистването на септични ями е важна процедура, която осигурява ефективната работа на санитарните системи в домовете и бизнес обекти. Септичните ями са специални резервоари, предназначени за събиране и разграждане на отпадъчни води от битове и предприятия, които не са свързани към централна канализация.

Процесът на почистване на септични ями включва използването на специализирани превозни средства и оборудване за изсмукване и премахване на съдържанието на ямата. Това отпрашва отпадъчните материи и осигурява необходимото пространство за нови отпадъци. По време на почистването, техниците също проверяват състоянието на ямата и при необходимост извършват ремонти.

Редовното почистване на септични ями е от съществено значение за предотвратяване на проблеми като преливания, замърсяване на почвата и неприятни миризми. Този процес гарантира, че системата функционира оптимално и продължава да отговаря на нуждите на потребителите.

Специализираните фирми, предлагащи услуги за почистване на септични ями, използват екологично чисти методи и съобразени технологии, за да осигурят ефективно и отговорно обслужване на клиентите. Този процес не само гарантира здравословни условия, но и допринася за опазването на околната среда.

За отпушване на канали вижте тук!

Почистване на септични ями в СофияУслугата почистване на септични ями и контейнери се извършва със собствени машини и екип от професионалисти.
Нашият персоналФирмата разполага с обучени и добре подготвени служители, както и с подходяща екипировка
Нашите услуги по почистване на ями и каналиИзпомпването на резервоара премахва този утайков материал, предотвратявайки пълното зареждане на резервоара ви, така че той не може да функционира или прелива във вашия двор.
Телефон на екип от професионалисти за съдействие 0878 777 807
Други ВИК услугиФирма ВИК.net e с дългогодишен опит във ВиК услугите и по-конкретно отпушване на канали, почистване на септични ями, видеодиагностика на канализация, водоноски под наем за физически лица и бизнес клиенти.

ВОДОПРОВОДНИ УСЛУГИ

 • Миене на улици 
 • Доставка на топла вода 
 • Изграждане и ремонт на ВиК мрежа
 • Доставка на вода 
 • Видеодиагностика на канали 
 • Отпушване на канали 
 • Почистване на септични ями
почистване на септични ями
caret-down caret-up caret-left caret-right

 „Фирма ВИК.net e с дългогодишен опит във ВиК услугите. По-конкретно ние предлагаме отпушване на канали, почистване на септични ями, видеодиагностика на канализация, водоноски под наем за физически лица и бизнес клиенти.“

Ние гарантираме 

 • Качествено обслужване 
 • Навременна реакция 
 • Достъпни цени 

Свържете се с нас

и направете своето запитване за почистване на септични ями

0878 777 807

Бърз отговор!

Ако скоро не сте правили профилактика на септичната си яма, то е време да се възползвате от услугите на лицензирана ВиК фирма. Доверете се на ВИК.net и направете своето запитване за почистване на септични ями. Гарантираме бърза реакция и качество на нашите услуги.

Почистването на септични ями е важна процедура, която осигурява ефективната работа на санитарните системи в домовете и бизнес обекти. Септичните ями са специални резервоари, предназначени за събиране и разграждане на отпадъчни води от битове и предприятия, които не са свързани към централна канализация.

Процесът на почистване на септични ями включва използването на специализирани превозни средства и оборудване за изсмукване и премахване на съдържанието на ямата. Това отпрашва отпадъчните материи и осигурява необходимото пространство за нови отпадъци. По време на почистването, техниците също проверяват състоянието на ямата и при необходимост извършват ремонти.

Редовното почистване на септични ями е от съществено значение за предотвратяване на проблеми като преливания, замърсяване на почвата и неприятни миризми. Този процес гарантира, че системата функционира оптимално и продължава да отговаря на нуждите на потребителите.

Специализираните фирми, предлагащи услуги за почистване на септични ями, използват екологично чисти методи и съобразени технологии, за да осигурят ефективно и отговорно обслужване на клиентите. Този процес не само гарантира здравословни условия, но и допринася за опазването на околната среда.

изпомпване на септични ями

Често задавани въпроси

Колко често трябва да почиствате септичната си яма?

Средната септична система в домакинството трябва да се инспектира най-малко на всеки три години от специалист. Домашните септични ями обикновено се изпомпват на всеки три до пет години.

Какво се случва, ако никога не изпомпвате септичната си яма?

Ако резервоарът не се изпомпва, твърдите вещества се натрупват в резервоара и капацитетът на задържане на резервоара ще намалее. В крайна сметка твърдите вещества ще достигнат до тръбата, която се подава в дренажното поле, причинявайки запушване. Отпадъчните води ще се връщат обратно в къщата.

Признаци, че вашият септичен резервоар има нужда от изпомпване

Понякога тоалетните се запушват, защото сте пускали водата прекалено често или сте изхвърляли вътре неща, които не трябва, но ако тоалетната ви започне да се пълни дори при ежедневното пускане на вода, това може да е знак, че вашият септичен резервоар се нуждае от почистване.

Влиза ли водата от душа в септичната яма?

Всички канализации в дома се сливат в една тръба, която води до септичната яма, заровена навън. Когато отпадъчните води от вашата тоалетна, душ, мивки и пералня напуснат къщата ви, тя се комбинира.

Оценете ни!
[Общо: 10 Оценка: 4.8]

Почистване на септични ями Бургас

С течение на времето твърдите отпадъци се натрупват във вашия септичен резервоар. Те трябва да бъдат изпомпвани и  правилно изхвърляни. Премахването на отпадъците и почистването на вашата септична яма е ключова стъпка в правилната грижа за системата, тъй като удължава живота на септичното поле. Септичните ями трябва да се изпомпват на всеки 2–5 години. Ние от Почистване на септични ями Бургас предлагаме професионално изпомпване и почистване на септични ями, за да сте сигурни, че вашата система ще функционира правилно през следващите години.

Почистване на септични ями за гр. Бургас, Поморие, Айтос, Карнобат, Черноморец, Крайморие, Созопол, Средец и близките села

Когато вашата септична система не функционира правилно, обадете се на нас от Почистване на септични ями Бургас. Ние предлагаме услуги за диагностика и отстраняване на неизправности, дренаж, почистване на канализационната линия и ремонт и подмяна на септична система. Също така предлагаме проектиране и монтаж на нови септични системи.

УСЛУГИ ЗА ДИАГНОСТИКА И ОТСТРАНЯВАНЕ НА НЕИЗПРАВНОСТИ

Проблемите със септичната система не представляват предизвикателство за нашия опитен екип. Извършваме диагностични прегледи, за да разберем какво причинява запушвания, утайки, натрупване на измет и наслояване на отпадъци във вашата система. След като открием проблема, ние определяме най-доброто решение за отстраняването му. За да опростим ремонта и да предотвратим повреда на озеленената площ, проверяваме плана на вашата система, която показва местоположението на полето за абсорбиране, включително почистването на резервоара.

ПРОЧИСТВАНЕ И ИЗПОМПВАНЕ НА СЕПТИЧНИ КОНТЕЙНЕРИ

Септичните системи разчитат на живи бактерии в септичната яма, за да разграждат битовите отпадъци. Въпреки че можете да използвате почистващи препарати за оттичане в септична система, правете го пестеливо, тъй като почистващите препарати могат да убият бактериите в резервоара. Ние предлагаме професионално почистване на канализации и канализационни линии, както и ремонт и изпомпване на септични ями. Когато имате нужда от нещо, ние знаем правилните начини за опазване на важните бактерии и ще можем да ви помогнем. Не се колебайте да се свържете с нас от Почистване на септични ями Бургас.

СЕПТИЧЕН СИСТЕМЕН ДИЗАЙН, МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА

Тъй като септичните системи са под земята и са извън полезрението, е лесно да се игнорират, докато нещата се объркат. Независимо дали инсталирате чисто нова система или разполагате с по-стара, познаването й  може да ви спести главоболие и разходи.

Когато се нуждаете от подмяна на системата, ние предлагаме проектиране и монтаж на септична яма. Веднъж инсталирана, ние осигуряваме редовна поддръжка на септичната яма, за да предотвратим големи проблеми по линията.

ЗАЯВКА ЗА ИНСПЕКЦИИ ЗА СЕПТИЧНА СИСТЕМА

 

Позволете ни да инспктираме септичната ви система и да споделим професионалното си мнение. Предоставяме инспекции на септични ями за търговски системи, за да сме сигурни, че системата за обезвреждане и пречистване на отпадъчни води работи правилно. Тук можете да научите повече за отводняването на септичните контейнери.